Erittäin tunnettu fakta uhkapeleissä on se, että mitä ymmärrettävämpi peli on, sitä huonommat mahdollisuudet voittaa peli. Tämä on totta myös kolikkopeleissä. Kolikkopelien pelaaminen oikeasta rahasta on helppoa kuin yhden napin klikkailu ja voitto riippuu täysin onnesta. Kuitenkin talolla on etu puolellaan, joka tekee pelaamisesta vielä hankalampaa voittomahdollisuuksien kannalta pelaajalle.

Miten mahdollisuudet toimivat?

Ennen kuin siirrymme kohti todennäköisyyttä saada päävoitto tai jackpot kolikkoautomaatissa, meidän täytyy tutustua kolikkopelien todennäköisyyksien toimintaperiaatteisiin ensin. Pelasit sitten 3-linjaista tai 5-linjaista kolikkopeliä, panoksesi todennäköisyys osua voittoon riippuu satunnaisluvusta. Kolikkopeli asettaa yhden numeron jokaiselle linjalle satunnaisesti ja sijoittaa sen tiettyyn kohtaan kelassa. Kun kela pysähtyy ja mikä sen sijainti ikinä onkaan, tämä tarkoittaa että kierros on lukittu heti samalla kertaa kun painat nappia. Kuumat ja kylmät kierrokset ovat kaikki myyttiä ja sinulla on aina sama todennäköisyys voittaa.

Todennäköisyys osua pääpottiin kolikkopelissä:

Todennakoisyyksien ymmartaminen ei ole helppoa jos olet vasta aloittelija tai ensikertalainen uhkapelityyppisissa peleissa. Mutta silti sinun kannattaa opetella ne niin aikaisin ja nopeasti kuin pystyt, jos olet vakavasissasi pelaamassa uhkapeleja.

Jos aloitamme 3-linjaisella kolikkopelilla, naemme silloin 20 symbolia jokaisessa kelassa, jolloin todennakoisyydet ovat 8000:1. Kun pelaat pelia muutama miljoona kertaa, joka 8000. kerta tuottaa kolme porkkanaa jokaiseen kelaan. Nama ovat silloin taysin linjassa ruudun keskella.

Jos automaatin keloja on 4 niin silloin todennäköisyydet ovat 160000:1 ja 5-kelaisessa ne ovat 3200000:1. Olet varmaan sekaisin ovatko nämä todennäköisyydet huonot vai todella huonot? Ne ovat erittäin huonot todennäköisyydet, mutta samaan aikaan se ei tarkoita, että sinun tulee laittaa koneesen 8000 voittaaksesi 4000. Seuraavassakuvaussyistä, jokatekeekuvastahelpommanhahmottaa:

  1. Jos pelaat 3-kelaista kolikkopeliä, jossa voittomahdollisuudet ovat 8000:1, silloin et tiedä missä kohtaa olet laittanut kolikon sisään vai onko jo kyseessä 7999kierros.
  2. Jos kolikkopeli, jota pelaat, on ohjelmoitu antamaan 80 prosenttia panoksestasi takaisin, silloin sinun tulisi saada useita pieniä voittoja ennen kuin osut pääpottiin. Päävoittoon osumisen todennäköisyys vaatii sinua vetämään kahvasta tuhansia kertoja, mutta se ei missään nimessä vaadi sinua laittamaan 8000 kolikkoa kolikkoautomaattiin.

Jos kuvittelemme 3-kelaisen kolikkopeliautomaatin. Pääsyy pelin pelaamiseen on se, että peli houkuttelee sinua kun näet tekstin ‘i¢1 palauttaa 95%’. Käyttäjät ajattelevat, että jos he laittavat 100 kolikkoa sisään koneeseen, silloin he voittavat 95. Tämä voi olla totta, mutta myös väärin. Jos olet onnekas, niin ensimmäinen laittamasi kolikko voi voittaa pääpotin tai ehkä vasta kymmenes tai useat kolikot tarjoavat pienempiä voittoja. Päävoittoon osuminen vaatii onnea. Sinun tulee kehittää strategia, jolloin et tiedä minä päivänä onni sattuu kohdallesi.